ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 300 gramówjajka 4 sztukcukier 225 gramówmąka tortowa 125 gramówsól 1 szczyptaproszek do pieczenia 2 łyżek stołowychżelatyna 10 łyżek deserowychbrzoskwinie konserwowe 1 puszkatwatożek 500 gramówśmietana kremowa 550 gramówsok z cytryny 3 łyżek stołowychkonfitura morelowa 125 gramówgalaretka malinowa 100 gramówpistacje według uznaniaWykonanie:Biszkopt: białka ubić z 3 łyżkami wody, 100g cukru i szczyptą soli na sztywna piane. Dodać stopniowo żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem. Przełożyć ciasto do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 175 stopniach, wyrównać.Zimny biszkopt przekroić wzdłuż 2 razy. Osączone brzoskwinie zmiksować z 50g cukru, dodać 250g twarogu. Rozpuścić 5 łyżeczek żelatyny, połączyć z niewielka ilością kremu, a potem wymieszać z resztą kremu. Ubić 300g śmietany i połowę dodać do masy serowej. Krem rozsmarować na biszkopcie i przykryć ciastem. wstawić do lodówki.Zmiksować maliny z 75g cu7kru i sokiem cytrynowym, dodać 250g twarożku i rozpuszczona pozostałą żelatynę. Połączyć krem z pozostałą ubitą śmietaną i rozsmarować na biszkopcie. Przykryć ciastem.Ubić 250g śmietany i 2/3 rozsmarować na torcie. Pozostałą śmietanę nałożyć do szprycki i na torcie uformować z kremu śmietankowego zagłębienia w kształcie jajeczek i napełnić je galaretką i konfiturą. Wstawić na 4 godziny do lodówki. Przed podanie udekorować ciasto posiekanymi pistacjami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: