Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 300 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 225 gramów
mąka tortowa 125 gramów
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżek stołowych
żelatyna 10 łyżek deserowych
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
twatożek 500 gramów
śmietana kremowa 550 gramów
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
konfitura morelowa 125 gramów
galaretka malinowa 100 gramów
pistacje według uznaniaWykonanie:
Biszkopt:
białka ubić z 3 łyżkami
wody, 100g
cukru i szczyptą
soli na sztywna piane. Dodać stopniowo
żółtka, przesianą
mąkę wymieszaną z proszkiem. Przełożyć ciasto do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 175 stopniach, wyrównać.Zimny
biszkopt przekroić wzdłuż 2
razy. Osączone
brzoskwinie zmiksować z 50g
cukru, dodać 250g
twarogu. Rozpuścić 5 łyżeczek
żelatyny, połączyć z niewielka ilością kremu, a
potem wymieszać z resztą kremu. Ubić 300g
śmietany i połowę dodać do masy serowej. Krem rozsmarować na
biszkopcie i przykryć
ciastem. wstawić do lodówki.Zmiksować
maliny z 75g cu7kru i
sokiem cytrynowym, dodać 250g
twarożku i rozpuszczona pozostałą
żelatynę. Połączyć krem z pozostałą ubitą
śmietaną i rozsmarować na
biszkopcie. Przykryć
ciastem.Ubić 250g
śmietany i 2/3 rozsmarować na torcie. Pozostałą
śmietanę nałożyć do szprycki i na torcie uformować z
kremu śmietankowego zagłębienia w kształcie jajeczek i napełnić je
galaretką i
konfiturą. Wstawić na 4 godziny do lodówki. Przed podanie udekorować ciasto posiekanymi
pistacjami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: