Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
cukier 175 gramów
sól 1 szczypta
mąka tortowa 75 gramów
mąka ziemniaczana 25 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
kiwi 1 sztuk
żelatyna 6 łyżek deserowych
twaróg 500 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
śmietana kremowa 400 gramów
płatki migdałowe 60 gramów
brzoskwinie konserwowe 0,5 puszka
truskawki 150 gramów
konfitura morelowa 2 łyżek stołowychWykonanie:Ubić
białka na sztywną pianę, stopniowo dodając 75g
cukru i szczyptę
soli, a
potem kolejno
żółtka. Obie
mąki wymieszać z
proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną. Przełożyć ciasto do średniej wielkości tortownicy, wyrównać. Piec ok. 15 minut w 175 stopniach.Utrzeć
ser ze 100g
cukru i
sokiem cytrynowym. Rozpuścić
żelatynę w ciepłej wodzie i połączyć z odrobiną kremu
serowego i wymieszać z resztą kremu, schłodzić. Ubić
śmietanę i połączyć z tężejącym kremem
serowym, rozsmarować na zimnym cieście i wstawić na 4 godziny do lodówki.Brzegi
tortu posmarować
konfiturą i oprószyć prażonymi na suchej patelni
płatkami migdałowymi. Przeciąć tort na pół i ułożyć motylka. Udekorować ciasto plasterkami
owoców.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: