ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z pangi 4 sztukpory 2 sztukśmietana 150 mililitrówmąka 1 łyżek stołowycholej według uznaniakoperek 1 pęczekliście kapusty pekińskiej 4 sztukfasola czerwona konserwowa 1 puszkajabłka 1 sztukdymka 0,5 sztukmusztarda 1 łyżek deserowycholiwa według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku obgotować rybę - 5 minut. Osuszyć i oprószyć pieprzem oraz mąką i smażyć z obu stron.Oczyszczoną białą część pora pokroić na małe kawałki i smażyć 5 minut. Por dodać do ryby i zalać śmietana z posiekanym koperkiem. Dusić pod przykryciem 20 minut.Do opłukanej, osaczonej fasolki, dodać pokrojona kapustę, starte jabłko, pokrojona dymkę oraz musztardę. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz odrobina cukru. Całość skropić oliwą.Rybę z porami podawać z surówką i pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: