Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z pangi 4 sztuk
pory 2 sztuk
śmietana 150 mililitrów
mąka 1 łyżek stołowych
olej według uznania
koperek 1 pęczekliście
kapusty pekińskiej 4 sztuk
fasola czerwona konserwowa 1 puszka
jabłka 1 sztuk
dymka 0,5 sztuk
musztarda 1 łyżek deserowych
oliwa według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku obgotować
rybę - 5 minut. Osuszyć i oprószyć
pieprzem oraz
mąką i smażyć z obu stron.Oczyszczoną białą część
pora pokroić na małe kawałki i smażyć 5 minut.
Por dodać do
ryby i zalać
śmietana z posiekanym
koperkiem. Dusić pod przykryciem 20 minut.Do opłukanej, osaczonej
fasolki, dodać pokrojona
kapustę, starte
jabłko, pokrojona
dymkę oraz
musztardę. Mieszając, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz odrobina
cukru. Całość skropić
oliwą.
Rybę z
porami podawać z surówką i
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: