ßßß Cookit - przepis na Panga z porami

Panga z porami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z pangi 4 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
pory 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 1 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowych
musztarda francuska 1 łyżek stołowych
olej według uznania
Wykonanie:
Opłukaną, osuszona rybę skropić sokiem z cytryny i oprószyć sola oraz pieprzem. Oczyszczone pory pokroić w plasterki i poddusić na maśle oraz wymieszać z posiekanym koperkiem i natką. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Rybę obsmażyć na oleju i ułożyć na porach. Śmietanę wymieszać z obiema musztardami oraz mąką ziemniaczaną. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i polać rybę. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Gotową rybę udekorować ziołami i podawać z masłem ziołowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10123/Panga-z-porami