« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z pangi 4 sztuksok z cytryny 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniapory 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychkoperek 1 pęczeknatka pietruszki 1 pęczekśmietana 1 szklanekmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychmusztarda 2 łyżek stołowychmusztarda francuska 1 łyżek stołowycholej według uznaniaWykonanie:Opłukaną, osuszona rybę skropić sokiem z cytryny i oprószyć sola oraz pieprzem. Oczyszczone pory pokroić w plasterki i poddusić na maśle oraz wymieszać z posiekanym koperkiem i natką. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.Rybę obsmażyć na oleju i ułożyć na porach. Śmietanę wymieszać z obiema musztardami oraz mąką ziemniaczaną. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i polać rybę. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Gotową rybę udekorować ziołami i podawać z masłemziołowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: