Wykonanie
Dziś mam dla Was przepis na szybką surówkę, którą możecie podać zarówno do obiadu, jak i jako dodatek do kanapek z
wędliną, tortilli itp. Wszystko zależy od Waszych upodobań
smakowych i pomysłowości :-) Polecam :-)SKŁADNIKI1 nieduża
kapusta pekińskabiała część
pora1
jabłko1
zielona papryka2 - 3 łyżki
ziaren słonecznika1 łyżka gęstej
śmietany1 łyżeczka ostrej
musztardy3 łyżki
olejusól,
pieprz, odrobina
cukruKapustę,
pora i
paprykę kroimy w cienkie paseczki,
jabłko ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
Słonecznik wsypujemy na suchą, gorącą patelnię i chwilę prażymy cały czas mieszając (pilnujcie, by nie stał się nadmiernie brązowy, bo będzie gorzki). Przesypujemy do miseczki i studzimy.
Śmietanę,
musztardę,
olej i
przyprawy mieszamy razem, aż uzyskamy jednolity sos. Warzywa,
słonecznik i sos łączymy razem; schładzamy. Gotowe :-)