ßßß Cookit - przepis na Barszcz wiejski

Barszcz wiejski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
buraczki 3 szklanek
mięso wiprzowe z kością 400 gramów
włoszczyzna bez kapusty 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
kiełbasa cienka 200 gramów
koncentrat buraczany 3 łyżek stołowych
śmietana 200 mililitrów
mąka 0,5 łyżek stołowych
majeranek według uznania
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w słupki. wypłukane mięso, oczyszczona włoszczyznę, cebule oraz czosnek i liść laurowy włożyć do garnka. Zalać 2 litrami wrzątku i gotować, aż mięso i warzywa będą miękkie, przecedzić. Miękkie mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę i razem z burakami włożyć do wywaru. Dodać kiełbasę pokrojona w półplasterki, koncentrat buraczany i zagotować. Na końcu zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11167/Barszcz-wiejski