Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
buraczki 3 szklanek
mięso wiprzowe z kością 400 gramów
włoszczyzna bez
kapusty 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
kiełbasa cienka 200 gramówkoncentrat buraczany 3 łyżek stołowych
śmietana 200 mililitrów
mąka 0,5 łyżek stołowych
majeranek według uznania
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w słupki. wypłukane
mięso, oczyszczona
włoszczyznę,
cebule oraz
czosnek i
liść laurowy włożyć do garnka. Zalać 2 litrami wrzątku i gotować, aż
mięso i warzywa będą miękkie, przecedzić. Miękkie
mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę i razem z
burakami włożyć do
wywaru. Dodać
kiełbasę pokrojona w półplasterki, koncentrat buraczany i zagotować. Na końcu zabielić
śmietaną wymieszaną z
mąką. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
cukrem oraz
sokiem z cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: