ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoburaczki 3 szklanekmięso wiprzowe z kością 400 gramówwłoszczyzna bez kapusty 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkiliść laurowy 1 sztukkiełbasa cienka 200 gramówkoncentrat buraczany 3 łyżek stołowychśmietana 200 mililitrówmąka 0,5 łyżek stołowychmajeranek według uznaniasok z cytryny według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w słupki. wypłukane mięso, oczyszczona włoszczyznę, cebule oraz czosnek i liść laurowy włożyć do garnka. Zalać 2 litrami wrzątku i gotować, aż mięso i warzywa będą miękkie, przecedzić. Miękkie mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę i razem z burakami włożyć do wywaru. Dodać kiełbasę pokrojona w półplasterki, koncentrat buraczany i zagotować. Na końcu zabielić śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: