Wykonanie
« Powrót  Borszcz
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 250 gramów
ziemniaki 250 gramów
kapusta 300 gramów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
marchewka 2 sztuk
buraki czerwone 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
pieczarki 50 gramów
cukier 1 łyżek deserowych
kwas buraczany 1 szklanek
czosnek 2 ząbki
śmietana 0,25 szklanek
liść laurowy 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Warzywa oczyścić. Umyte, osuszone
mięso pokroić w kawałki, przełożyć do garnka i zalać 1,5 szklanki
wody. Dodać pokrojone w słupki
marchewki i
pietruszkę, poszatkowaną
kapustę,
liść laurowy,
sól oraz kilka ziaren
pieprzu.Pokrojone
buraki dusić na
maśle razem z pokrojona w talarki
cebula, podlewając
wywarem. Oczyszczone
grzyby pokroić w plastry. Gdy
mięso będzie na wpół miękkie dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki i
grzyby. Gotować, aż będą miękkie. Zupę połączyć z
burakami i
kwasem buraczanym. Dodać
koncentrat pomidorowy,
śmietanę oraz posiekany
czosnek i zagotować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: