Wykonanie

Pyszny gulasz z kolorow ą
papryk ą ,
selerem i
ziołami :)Koniecznie doprawiony wod ą z
kiszonych ogórków :)!Mniam, mniam :)Składniki :
mięso gulaszowe 1 kg2
łodygi selera naciowego1 średnia
cebula czerwona1 średnia
cebula biała2
listki laurowe3 ząbki
czosnku2 kulki
ziela angielskiego2 kulki jałowca2 gałązki
tymianku cytrynowego1 łyżeczka zmielonej,
ostrej papryki2 szczypty
oregano2 szczypty
rozmarynu1 szczypta
chili1 łyżeczka suszonego
lubczyku2 łyżki
wody z
ogórków kiszonych1 łyżka
smalcusol oraz
pieprz do smaku
papryka żółta, zielona , czerwona1 łyżka m ą ki orkiszowej białej
wodaMięso gulaszowe umyć, jeśli taka potrzeba, pokroić na mniejsze kawałki,osuszyć, Na patelni rozgrzać
smalec, na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojone w paski
cebule, pokrojone
łodygi selera,
listki laurowe,
ziele angielskie i kulki jałowca.
Cebule zrumienić, dodać
mięso, gdy
mięso zacznie się rumienić dodać
paprykę w proszku, przeciśnięty
czosnek,
oregano,
rozmaryn,
chili,
tymianek, Posolić i popieprzyć.

Wszystko razem podsmażyć do momentu aż
mięso będzie pięknie zrumienione,
potem dolać
wodę, zmniejszyć ogień i pozostawić pod przykryciem by gulasz się pomalutku gotował czy jak kto woli, dusił :) .Gdy
mięso będzie prawie miękkie, dodać pokrojoną w dość dużą kostkę
paprykę i dusić wszystko aż
mięso będzie miękkie.

W razie konieczności dolać
wody. Na samym końcu, by zagęścić gulasz, dodajemy
mąkę rozrobioną w
malej ilości
wody oraz
wodę z
kiszonych ogórków :),chwilkę jeszcze gotujemy na małym ogniu, przyprawiamy
lubczykiem oraz, w razie konieczności,
solą i
pieprzem. Gulasz jest bardzo smaczny, doskonale smakuje z
pieczywem czy
kaszą.Smacznego :)