ßßß
Cookit - przepis na Śledzik po polsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Śledzik po polsku
Składniki
Czosnek
Cebula
Czerwona cebula
Ogórek kiszony
Olej
Natka pietruszki
Ocet
Woda
Filety śledziowe
Pieprz
Liść laurowy
Ziele angielskie
Wykonanie
Składniki:400 g
filetów śledziowych
zalewa:2 szklanki
wody
1 szklanka
octu
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz
ziarnisty8 ząbków
czosnku
na wierzch:2
cebule
zwyczajne2
cebule czerwone
2
ogórki kiszone
2 łyżki
octu
2 łyżki
oleju
natka pietruszki
do dekoracjiSkładniki zalewy zagotować i ostudzić.
Śledzie
pokroić w kostkę i ułożyć w słoiku, wlać zalewę. Wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Przed podaniem na stół, wyłożyć na półmisek i na wierzch posypać
cebulą
i
ogórkiem kiszonym
pokrojonymi w drobną kostkę.Na koniec polać wszystko
olejem
i
octem
.
Źródło:
http://pajdazchlebem.blogspot.com/2013/12/sledzik-po-polsku.html
Przepisy powiązane
Solone śledzie na słodko.
Solone śledzie na słodko.
Solone śledzie na słodko.
Solone śledzie na słodko.
Solone śledzie na słodko.
Składniki powiązane (0)