Dzisiaj szybki przepis na szybki obiad :) Wszystko w jednym naczyniu zapieczone i podane na stół. Kurczak wychodzi mięciuteńki i rozpływający się w ustach. Jeśli dodamy do tego ziemniaczki i pyszną fasolkę wyjdzie nam bardzo, bardzo smakowity obiad. Polecam bardzo - szczególnie tym zapracowanym ;)Składniki:8 pałek kurczaka (ok. 1 kg)1 łyżeczka soli6 średnich ziemniaków1 łyżka oleju1 łyżeczka rozmarynu*1 łyżeczka papryki słodkiej*1 łyżeczka czosnku granulowanego (lub 2 ząbki świeżego)*1 łyżeczka tymianku*1,5 łyżki cukru lub miodu250g cebuli czerwonej lub małych cebulekszalotek250g marchewki (najlepiej malutkie 3-4cm młode marchewniki)300g fasolki szparagowej (najładniej wyglądać będzie żółta ale może być też zielona)1 łyżeczka oregano**można zastąpić gotowym zestawem przypraw Kamis (klik) "Rozmarynowykurczak"Pałki natrzeć solą i odstawić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z olejem i rozmarynem. Pałki kurczaka obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do miski, dodać paprykę, połowę czosnku i tymianek. Dokładnie wymieszać. Na patelnię na której smażył się kurczak skarmelizować cukier (poczekać aż się rozpuści), następnie dodać: marchewki, cebulki (duże pokroić w piórka) i fasolkę. Podsmażać ok. 5minut. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać oregano i drugą połowę czosnku. Dobrze wymieszać. Na to wyłożyć ziemniaki, a na wierzch pałki kurczaka. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 60 minut (kurczak powinien być mięciuteńki i ładnie zrumieniony). Smacznego :)