Dziś coś co robiłam po raz pierwszy i wykorzystałam przepis z "Kulinarnych inspiracji - Kamis".Troszkę go zmieniłam, ale w bardzo minimalnym stopniu ale ogólnie super wyszło i mnie i mojej drugiej połówce bardzo smakowało.Potrzebne będzie:2 udka z kurczaka3 szt. ziemniak3 szt. marchew2 cebulki nowe takie mniejszefasolka szparagowa ok. 25 dag2 łyżki mioduolej ( ja użyłam Kujawski z dodatkiem czosnku i Kujawski z dodatkiem czosnku i bazylii)sólPrzyprawy :papryka słodkarozmarynczosnektymianekNa początek udka nacieramy solą i odstawiamy.Ziemniaki kroimy w półksiężyce i dodajemy do nich łyżkę oleju (z czosnkiem i bazylią - w moim przypadku) i rozmaryn i mieszamy.Cebulę kroimy w półksiężyce, fasolkę na mniejsze części a marchew w grubsze plastry.Kurczaka podsmażamy na oleju (z dodatkiem czosnku - u mnie) następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy papryką odrobiną czosnku (z kulinarnych inspiracji Kamis) oraz tymiankiem.Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy warzywa. Wcześniej jednak na ten tłuszcz dajemy 2 łyżki miodu. Warzywa podsmażaj około 5 minut. Następnie wysyp je wokół kurczaka.Na wszystko poukładaj ziemniaki i daj do piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni około 50-60 minut.SMACZNEGO!!!