ßßß
Cookit - przepis na Jabłka faszerowane mięsem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jabłka faszerowane mięsem
Składniki
Jabłko
Cebula
Boczek
Mięso mielone wieprzowe
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Majeranek
Ser
Brokuły
Oliwki
Wykonanie
Faszerujemy
cukinię
,
paprykę
,
pomidory
,
czemu
nie zrobić
jabłek
w wersji wytrawnej?Lista zakupów dla 4 osób:4 duże
jabłka
1 mała
cebula
50 g
boczku
150 g
mięsa mielonego wieprzowego
2 łyżki posiekanej
natki pietruszki
sól
,
pieprz
,
majeranek
4 plastry
sera
(ewentualnie)Na suchą patelnię wrzucić pokrojony w małą kostkę
boczek
.Zrumienić. Dodać posiekaną
cebulę
i chwilę razem smażyć, często mieszać. Dodać
mielone mięso
. Doprawić
solą
,
pieprzem
i
majerankiem
do smaku. Cały czas mieszać, aż
mięso
się dobrze usmaży.
Jabłkom
ściąć czapeczki. Każde wydrążyć. Środki można dodać do
mięsa mielonego
.
Jabłka
nafaszerować. Przykryć czapeczkami.Naczynie żaroodporne posmarować
oliwą
. ułożyć
jabłka
. Piec ok. 35 min. w 180 st.(góra- dół). Kilka minut przed końcem można położyć pod czapeczkami
jabłek
plastry
żółtego sera
.Podałam z ugotowanym na parze
brokułem
.
Smacznego życzy
oliwek
:)
Źródło:
http://kulinarnyoliwek.blox.pl/2014/10/Jablka-faszerowane-miesem.html
Przepisy powiązane
Smalec.
Smalec z cebulką i jabłkiem
Smalczyk domowy
Pasta z wątróbki i jabłek
Domowy smalec
Składniki powiązane (0)