ßßß Cookit - przepis na Pasta z wątróbki i jabłek

Pasta z wątróbki i jabłek

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj mam propozycję dla tych co nie jadają wątróbki. Być może dacie się skusić na pastę. Wątróbka uduszona z boczkiem, cebulką i jabłkiem. Dla mnie pyszna. Mogłabym ją zjeść już w takiej formie, zresztą obowiązkowo podjadłam. Wersja zmiksowana wygląda jak pasztet jednak smakuje inaczej. Warto spróbować.
Składniki:
500 g wątróbki drobiowej
200g wędzonego boczku
1 duża cebula
2 kwaśne jabłka
kieliszek koniaku
sól, pieprz
majeranek
natka pietruszki
Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię. Gdy tłuszcz się wytopi dodać cebulę i podsmażyć, dodać wątróbkę, pokrojone w cząstki jabłka i majeranek. Podlać odrobiną wody, koniakiem, przykryć i dusić do miękkości wątróbki. Przyprawić solą i pieprzem. Gdy wątróbka wystygnie zmiksować, dodać posiekaną natkę pietruszki i dodać do pasty. Przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2014/10/Pasta-z-watrobki-i-jablek.html