ßßß
Cookit - przepis na Pasta z wątróbki i jabłek
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta z wątróbki i jabłek
Składniki
Wątróbka drobiowa
Boczek wędzony
Cebula
Jabłko
Koniak
Sól
Pieprz
Majeranek
Natka pietruszki
Wykonanie
Dzisiaj mam propozycję dla tych co nie jadają
wątróbki
. Być może dacie się skusić na pastę.
Wątróbka
uduszona z
boczkiem
,
cebulką
i
jabłkiem
. Dla mnie pyszna. Mogłabym ją zjeść już w takiej formie, zresztą obowiązkowo podjadłam. Wersja zmiksowana wygląda jak pasztet jednak smakuje inaczej. Warto spróbować.
Składniki:500 g
wątróbki drobiowej
200g
wędzonego boczku
1 duża
cebula
2 kwaśne
jabłka
kieliszek
koniaku
sól
,
pieprz
majeranek
natka pietruszki
Boczek
pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię. Gdy tłuszcz się wytopi dodać
cebulę
i podsmażyć, dodać
wątróbkę
, pokrojone w cząstki
jabłka
i
majeranek
. Podlać odrobiną
wody
,
koniakiem
, przykryć i dusić do miękkości
wątróbki
. Przyprawić
solą
i
pieprzem
. Gdy
wątróbka
wystygnie zmiksować, dodać posiekaną
natkę pietruszki
i dodać do pasty. Przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki.Smacznego:)
Źródło:
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2014/10/Pasta-z-watrobki-i-jablek.html
Przepisy powiązane
Wątróbka drobiowa z jabłkami i wiśniówką
Wątróbka drobiowa z pesto i cebulką.
Wątróbka drobiowa z jabłkiem
Smalec z wątróbką
Duszona Wątróbka i Brązowy Ryż
Składniki powiązane (0)