ßßß Cookit - przepis na Makaronowa sałatka ze szparagami i tuńczykiem

Makaronowa sałatka ze szparagami i tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron wstążki 200 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
bazylia 2 gałązki
kokos 0,5 sztuk
przyprawa warzywna 1 szczypta
kolendra 1 szczypta
oliwa 6 łyżek stołowych
szparagi zielone 150 gramów
cytryna 0,5 sztuk
pieczywo białe (kawałek)1 sztuk
szpinak 100 gramów
tuńczyk swieży 160 gramów
zioła według uznania
Wykonanie:
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzony przelać zimna wodą i osączyć. Oczyszczona cebulę oraz czosnek drobno posiekać. Opłukaną, osączona bazylię posiekać. Miąższ kokosa pokroić w grube plastry.
Wymieszać makaron z czosnkiem, cebulą, kokosem i bazylią. Doprawić do smaku przyprawą, solą oraz kolendrą. Podlać oliwa i wymieszać.
Oczyszczone szparagi wrzucić do osolonego wrzątku. Dodać połowę cytryny i kawałek pieczywa. Gotować 5 minut i odcedzić. Usunąć chleb i cytrynę, a szparagi przelać bardzo zimna wodą i osaczyć. Oczyścić i osączyć liście szpinaku. Mięso tuńczyka lub wędzonego łososia pokroić w cienkie paseczki. Do salaterek rozłożyć sałatkę. Dodać szparagi, szpinak i rybę. Przemieszać i udekorować ziołami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12629/Makaronowa-salatka-ze-szparagami-i-tunczykiem