Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 200 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
bazylia 2 gałązki
kokos 0,5 sztuk
przyprawa warzywna 1 szczypta
kolendra 1 szczypta
oliwa 6 łyżek stołowych
szparagi zielone 150 gramów
cytryna 0,5 sztuk
pieczywo białe (kawałek)1 sztuk
szpinak 100 gramów
tuńczyk swieży 160 gramów
zioła według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem łyżki
oliwy. Odcedzony przelać zimna
wodą i osączyć. Oczyszczona
cebulę oraz
czosnek drobno posiekać. Opłukaną, osączona
bazylię posiekać. Miąższ
kokosa pokroić w grube plastry.Wymieszać
makaron z
czosnkiem,
cebulą,
kokosem i
bazylią. Doprawić do smaku przyprawą,
solą oraz
kolendrą. Podlać
oliwa i wymieszać.Oczyszczone
szparagi wrzucić do osolonego wrzątku. Dodać połowę
cytryny i kawałek
pieczywa. Gotować 5 minut i odcedzić. Usunąć
chleb i
cytrynę, a
szparagi przelać bardzo zimna
wodą i osaczyć. Oczyścić i osączyć liście
szpinaku.
Mięso tuńczyka lub
wędzonego łososia pokroić w cienkie paseczki. Do salaterek rozłożyć
sałatkę. Dodać
szparagi,
szpinak i
rybę. Przemieszać i udekorować
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: