Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
cukier 125 gramów
mąka przenna 125 gramów
Kakao w proszku 30 gramów
marchewka 170 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
oleju słonecznikowego 2 łyżek deserowych
ser biały 330 gramów
cukier puder 100 gramów
czekolada 170 gramówWykonanie:1 posmarować cienko tłuszczem blachę o średnicy 20 cm i posypać
mąką2 w misce umieszczonej nad rondlem z wrzącą
wodą utrzeć
cukier z
jajkami na gęstą masę, masa będzie dość gęsta gdy wyjęty mikser zostawi ślad3 zdjąć misę z rondla, przesiać
mąkę i
kakao, delikatnie wymieszać, dosypać
marchew i
orzechy, wlać
olej i starannie wymieszać4 przelać ciasto do formy i piec w 190 stopniach przez ok 45 min5
ser utrzeć z
cukrem na gładką masę, dolać roztopioną
czekoladę i wymieszać. Ostygnięte ciasto przekroić na pół, przełożyć połową masy, resztą masy posmarować wierzch.Autor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: lilaData: 2011-07-03ciasto siadło. ;|Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: