Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 125 gramów
mąka przenna 125 gramów
Kakao w proszku 1 łyżek stołowych
masło 25 gramów
czekolada deserowa 75 gramów
orzechy włoskie 150 gramów
czekolada deserowa 75 gramów
masło 125 gramów
cukier puder 200 gramów
mleko 2 łyżek stołowychpołówki
orzechów według uznaniaWykonanie:1 posmarować cienko tłuszczem okrągłą formę o średnicy 18cm, w misce ubijać
jajka z
cukrem mikserem przez 10 min aż masa będzie puszysta2 do miski przesiać
mąkę i
kakao, wymieszać, wlać stopniowo
masło i
czekoladę, wymieszać, następnie wsypać posiekane
orzechy i wymieszać.Przelać ciasto do blachy, piec w temp 160stopni przez 30-40min.3 odstawić do wystygnięcia4 aby przygotować masę należy roztopić
czekoladę i odstawić do wystygnięcia. Ubić
masło z
cukrem na puszystą masę, dodać stopioną
czekoladę% przekroić ciasto na 2 plastry i przełożyć częścią masy, resztą masy posmarować wierzch i boki, przybrać połówkami
orzechówAutor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: LudmilaData: 2010-11-11a
mleko gdzie dodajesz bo w wykonaniu nic nie piszesz?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: