ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier 125 gramówmąka przenna 125 gramówKakao w proszku 1 łyżek stołowychmasło 25 gramówczekolada deserowa 75 gramóworzechy włoskie 150 gramówczekolada deserowa 75 gramówmasło 125 gramówcukier puder 200 gramówmleko 2 łyżek stołowychpołówki orzechów według uznaniaWykonanie:1 posmarować cienko tłuszczem okrągłą formę o średnicy 18cm, w misce ubijać jajka z cukrem mikserem przez 10 min aż masa będzie puszysta2 do miski przesiać mąkę i kakao, wymieszać, wlać stopniowo masło i czekoladę, wymieszać, następnie wsypać posiekane orzechy i wymieszać.Przelać ciasto do blachy, piec w temp 160stopni przez 30-40min.3 odstawić do wystygnięcia4 aby przygotować masę należy roztopić czekoladę i odstawić do wystygnięcia. Ubić masło z cukrem na puszystą masę, dodać stopioną czekoladę% przekroić ciasto na 2 plastry i przełożyć częścią masy, resztą masy posmarować wierzch i boki, przybrać połówkami orzechówAutor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: LudmilaData: 2010-11-11a mleko gdzie dodajesz bo w wykonaniu nic nie piszesz?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: