ßßß Cookit - przepis na Tort orzechowo-czekoladowy

Tort orzechowo-czekoladowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 125 gramów
mąka przenna 125 gramów
Kakao w proszku 1 łyżek stołowych
masło 25 gramów
czekolada deserowa 75 gramów
orzechy włoskie 150 gramów
czekolada deserowa 75 gramów
masło 125 gramów
cukier puder 200 gramów
mleko 2 łyżek stołowych
połówki orzechów według uznania
Wykonanie:
1 posmarować cienko tłuszczem okrągłą formę o średnicy 18cm, w misce ubijać jajka z cukrem mikserem przez 10 min aż masa będzie puszysta
2 do miski przesiać mąkę i kakao, wymieszać, wlać stopniowo masło i czekoladę, wymieszać, następnie wsypać posiekane orzechy i wymieszać.
Przelać ciasto do blachy, piec w temp 160stopni przez 30-40min.
3 odstawić do wystygnięcia
4 aby przygotować masę należy roztopić czekoladę i odstawić do wystygnięcia. Ubić masło z cukrem na puszystą masę, dodać stopioną czekoladę
% przekroić ciasto na 2 plastry i przełożyć częścią masy, resztą masy posmarować wierzch i boki, przybrać połówkami orzechów
Autor: hanka902
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Ludmila
Data: 2010-11-11
a mleko gdzie dodajesz bo w wykonaniu nic nie piszesz?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8265/Tort-orzechowo-czekoladowy