ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 100 gramówesencja waniliowa 1 łyżek stołowychmąka pszenna 100 gramówczekolada deserowa 175 gramówmasło 175 gramówmleko 2 łyżek stołowychcukier puder 350 gramówcukier kryształ 100 gramówwoda 4 łyżek stołowychWykonanie:1 na 4 arkuszach pergaminu narysować okręgi o średnicy 18cm.2 w misce ubijać jajka i cukier mikserem przez 10 min lub gdy będzie masa puszysta, wlać esencje i wymieszać, przesiać mąkę i wymieszać3 do blachy włożyć kartkę z okręgami, masę podzielić na 4 części i na każdym kole rozprowadzić jedną część. Piec w 200stopniach ok 5-8min lub jak zbrązowieje, ostudzić4 przygotować masę: roztopić czekoladę i wystudzić, ubić masło, mleko i cukier na masę, wlać czekoladę i rozetrzeć5 do rondla o grubym dnie wsypać cukier i wlać wodę, gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści a płyn będzie złoty. zdjąć rondelek z ognia, wylać na jeden z placków i rozprowadzić nożem.6 zdjąć plastry z papieru i na jednym okręgu posmarować 1/4 masy nałożyć kolejną część ciasta, krem i tak aż na wierchu będzie położone ciast na którym jest wylany karmel, resztę kremu rozprowadzić na boki.Autor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: