Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 100 gramówesencja waniliowa 1 łyżek stołowych
mąka pszenna 100 gramów
czekolada deserowa 175 gramów
masło 175 gramów
mleko 2 łyżek stołowych
cukier puder 350 gramów
cukier kryształ 100 gramów
woda 4 łyżek stołowychWykonanie:1 na 4 arkuszach pergaminu narysować
okręgi o średnicy 18cm.2 w misce ubijać
jajka i
cukier mikserem przez 10 min lub gdy będzie masa puszysta, wlać esencje i wymieszać, przesiać
mąkę i wymieszać3 do blachy włożyć kartkę z okręgami, masę podzielić na 4 części i na każdym kole rozprowadzić jedną część. Piec w 200stopniach ok 5-8min lub jak zbrązowieje, ostudzić4 przygotować masę: roztopić
czekoladę i wystudzić, ubić
masło,
mleko i
cukier na masę, wlać
czekoladę i rozetrzeć5 do rondla o grubym dnie wsypać
cukier i wlać
wodę, gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż
cukier się rozpuści a płyn będzie złoty. zdjąć rondelek z ognia, wylać na jeden z placków i rozprowadzić nożem.6 zdjąć plastry z papieru i na jednym okręgu posmarować 1/4 masy nałożyć kolejną część ciasta, krem i tak aż na wierchu będzie położone ciast na którym jest wylany karmel, resztę kremu rozprowadzić na boki.Autor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: