Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomiękkie 85 gramów
cukier 6 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
mleko 1 łyżek stołowych
mąka pszenna 250 gramów
Kakao w proszku 2 łyżek stołowych
cukier puder 175 gramów
sok pomarańczowy 3 łyżek stołowych
czekolada deserowa według uznaniaWykonanie:1 wyłożyć pergaminem 2 blachy do pieczenia2 w misce utrzeć
masło z
cukrem, dodać
jajko i
mleko, dokładnie wymieszać. przesiać
mąkę i
kakao, stopniowo dosypywać do masy i wymieszać. wyrabiać palcami aż będzie miękkie ciasto.3 na oprószonej
mąką stolnicy rozwałkować ciasto na ok 5 mm. wykrawać krążki4
ciastka położyć na przygotowanej blasze i piec ok 15 min w temp 180 stopni.6 wsypać do miski
cukier puder i wlać sok, tak aby powstała masa. posmarować wystudzone
herbatniki, ozdobić roztopioną
czekoladą.Autor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: