Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier puder 175 gramów
masło 175 gramów
jajka 3 sztuk
mąka pszenna 175 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
Kakao w proszku 2 łyżek stołowych
mleko 2 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 3 łyżek stołowych
skórka starta z
pomarańczy 0.5 sztuk
cukier puder 175 gramów
sok pomarańczowy 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
1 posmarować tłuszczem blachę o średnicy 20cm
2 utrzeć na pulchną masę
cukier z
masłem, stopniowo dodawać
jajka i dokładnie ucierać, ostrożnie połączyć z
mąką.
3 podzielić masę na pół, do jednej połowy dodać
kakao i
mleko, wymieszać, do drugiej połowy dodać sok i skórkę.
4 nakładać łyżką na przemian obie masy i zamieszać szpikulcem, aby powstał efekt marmuru. Piec w 190 stopniach przez ok 25min i
potem poczekać, aż ostygnie
6 Przygotować
lukier:
cukier puder wymieszać z
sokiem tak aby powstała gładka masa, rozprowadzić
lukier na wierzchu ciasta
Autor: hanka902
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: