ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegocukier puder 175 gramówmasło 175 gramówjajka 3 sztukmąka pszenna 175 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychKakao w proszku 2 łyżek stołowychmleko 2 łyżek stołowychsok pomarańczowy 3 łyżek stołowychskórka starta z pomarańczy 0.5 sztukcukier puder 175 gramówsok pomarańczowy 2 łyżek stołowychWykonanie:1 posmarować tłuszczem blachę o średnicy 20cm2 utrzeć na pulchną masę cukier z masłem, stopniowo dodawać jajka i dokładnie ucierać, ostrożnie połączyć z mąką.3 podzielić masę na pół, do jednej połowy dodać kakao i mleko, wymieszać, do drugiej połowy dodać sok i skórkę.4 nakładać łyżką na przemian obie masy i zamieszać szpikulcem, aby powstał efekt marmuru. Piec w 190 stopniach przez ok 25min i potem poczekać, aż ostygnie6 Przygotować lukier: cukier puder wymieszać z sokiem tak aby powstała gładka masa, rozprowadzić lukier na wierzchu ciastaAutor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: