ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 120 gramówmąka tortowa 100 gramówmąka ziemniaczana 30 gramówmigdały mielone 30 gramówcukier 6 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychcukier brązowy 2 łyżek stołowychmleko 50 mililitrówcukier waniliowy 2 sztukżelatyna 4 łyżek deserowychbrzoskwinie z puszki, płlówki 6 sztukkawa rozpuszczalna 2 łyżek stołowychczekolada gorzka 80 gramówśmietana kremowa 400 gramówWykonanie:Jajka utrzeć z 120g cukru na puszysty krem. Dodawać mąki wymieszane z proszkiem oraz migdałami na przemian z porcjami mleka, dobrze wymieszać. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 8 minut w 220 stopniach. Brązowy cukier wymieszać z 3 łyżkami białego cukru i posypać wilgotna ściereczkę. Przełożyć na nią gorący biszkopt i zwinąć. Brzoskwinie pokroić na kawałki. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody. Kawę i pozostały cukier wymieszać z 4 łyżkami wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i połączyć z żelatyną rozpuszczoną na małym ogniu. Dodać kawę i startą na wiórki czekoladę, wstawić do lodówki. Tężejący krem rozsmarować na biszkopcie, obłożyć owocami i zwinąć w roladę, schłodzić. Roladę pokroić w plasterki i udekorować owocami.Uwagi:Roladę można oblać polewą czekoladową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-18Świetne!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: