Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 120 gramów
mąka tortowa 100 gramów
mąka ziemniaczana 30 gramów
migdały mielone 30 gramów
cukier 6 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier brązowy 2 łyżek stołowych
mleko 50 mililitrów
cukier waniliowy 2 sztuk
żelatyna 4 łyżek deserowych
brzoskwinie z puszki, płlówki 6 sztuk
kawa rozpuszczalna 2 łyżek stołowych
czekolada gorzka 80 gramów
śmietana kremowa 400 gramówWykonanie:
Jajka utrzeć z 120g
cukru na puszysty krem. Dodawać
mąki wymieszane z proszkiem oraz
migdałami na przemian z porcjami
mleka, dobrze wymieszać. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 8 minut w 220 stopniach.
Brązowy cukier wymieszać z 3 łyżkami
białego cukru i posypać wilgotna ściereczkę. Przełożyć na nią gorący
biszkopt i zwinąć.
Brzoskwinie pokroić na kawałki.
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej
wody.
Kawę i pozostały
cukier wymieszać z 4 łyżkami wrzątku.
Śmietanę ubić na sztywno z
cukrem waniliowym i połączyć z
żelatyną rozpuszczoną na małym ogniu. Dodać
kawę i startą na wiórki
czekoladę, wstawić do lodówki. Tężejący krem rozsmarować na
biszkopcie, obłożyć
owocami i zwinąć w roladę, schłodzić. Roladę pokroić w plasterki i udekorować
owocami.Uwagi:Roladę można oblać
polewą czekoladową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-18Świetne!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: