ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówcukier 300 gramówmasło 1 kostekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmleko 3 łyżek stołowychbrzoskwinie, puszka 1 sztukżelatyna 3 łyżek deserowychjajka 2 sztukżółtko 4 sztukkawa rozpuszczalna 1 łyżek stołowychśmietana kremcuowa 1 szklanekcukier waniliowy 1 sztuksól 1 szczyptaWykonanie:Kruszonka: 100g masła wymieszać z 4 łyżkami cukru, 150g mąki i szczyptą soli, wyrobić palcami, przykryć folią i włożyć na 30 minut do lodówki.Resztę masła utrzeć z 1/2 szklanki cukru. Kolejno wbijać jajka, dodać resztę mąki, proszek do pieczenia i mleko. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, posypać przygotowana kruszonką. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto przekroić w poprzek na dwa krążki.Brzoskwinie osączyć, a sok zachować. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszysty krem, dodać kawę rozpuszczoną i 80ml soku brzoskwiniowego. Przygotowaną mieszankę połączyć z namoczoną i rozpuszczoną na ogniu, żelatyną i wstawić do lodówki.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Następnie porcjami przekładać do tężejącego kremu i przemieszać. Spód ciasta obłożyć brzoskwiniami, posmarować kremem i przykryć krążkiem z kruszonką. Wstawić na godzinę do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: