Wykonanie

Śniadanie podano :) gofry są :)
konfitura domowej roboty jest :) czyli dobry humor też musi być :) Gofry, które Wam proponuje, są według przepisu Basi Miszty cudownej Mamy 3 dziewczyn, która wie co to dobre smakołyki :) przygotowanie jest proste, nie zabiera dużo czasu a gofry pyszne, więc polecam. Przeszkodą w ich przygotowaniu może stanowić jedynie brak gofrownicy, ale jeśli jeszcze jej nie macie,to czym prędzej naprawcie ten błąd. Bo nie ma nic lepszego o poranku od cieplutkiego gofra :)Składniki:1,5 szklanki
mleka1,5 szklanki
mąki0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia2
żółtka lub opcjonalnie 1 całe
jajkoczubata łyżka
masłacukier waniliowy szczypta
soli2 łyżki
cukruPrzygotowanie:
Masło rozpuścić w rondelku.
Jajka utrzeć z
cukrem. Dodać do nich rozpuszczone i przestudzone
masło i zmiksować. Do jajeczno-
maślanej masy dolać
mleko,
proszek do pieczenia, szczyptę
soli i stopniowo dosypywać
mąki ciągle miskując. Na koniec można dodać odrobinę
cukru waniliowego lub aromatu.Gotowe ciasto wylewać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zarumienienia. :)My zajadaliśmy je
śniadaniowo z domowej roboty
konfiturą,
jogurtem naturalnym,
cukrem pudrem i
owocami. Na deser można zwiększyć ich kaloryczność podając je z
bitą śmietaną. Wybór dodatków nalezy do Was.Smacznych, słodkich, leniwych śniadań Wam życzę :) :)
