ßßß
Przepis na to ciasto znalazłam na stronie uigi.blox.pl, robi się je bardzo szybko i jest godne polecenia. Zaletą tego ciasta jest też to, że składniki potrzebne do jego przygotowania zawsze znajdziemy w kuchni:-)I jeszcze cenna uwaga, proponuję zrobić to ciasto od razu z podwójnych składników, gdyż miało ono jedną wadę - pachniało malizną :-)Składniki:1/4 szkl. gorącego mleka12 łyżeczek kawy rozpuszczalnej2 jajka3/4 szkl. cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia12 dkg miękkiego masła1 szkl. mąkiszczypta soliWykonanie:Kawę rozpuścić w gorącym mleku i odstawić do ostudzenia. Jaja utrzeć z cukrem, dodać masło, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Następnie dodać rozpuszczona kawę i mąkę. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do keksówki.Piec ok. 45 min w temp. 180 st.CCiasto można polukrować lub polać czekoladą. Ja użyłam gotowej krówki czekoladowej.Smacznego :-)