Wykonanie
Przepis na to ciasto znalazłam na stronie uigi.blox.pl, robi się je bardzo szybko i jest godne polecenia. Zaletą tego ciasta jest też to, że składniki potrzebne do jego przygotowania zawsze znajdziemy w kuchni:-)I jeszcze cenna uwaga, proponuję zrobić to ciasto od razu z podwójnych składników, gdyż miało ono jedną wadę - pachniało malizną :-)Składniki:1/4 szkl. gorącego
mleka12 łyżeczek
kawy rozpuszczalnej2
jajka3/4 szkl.
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia12 dkg miękkiego
masła1 szkl.
mąkiszczypta
soliWykonanie:
Kawę rozpuścić w gorącym
mleku i odstawić do ostudzenia.
Jaja utrzeć z
cukrem, dodać
masło,
proszek do pieczenia i szczyptę
soli. Następnie dodać rozpuszczona
kawę i
mąkę. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do keksówki.Piec ok. 45 min w temp. 180 st.CCiasto można polukrować lub polać
czekoladą. Ja użyłam gotowej
krówki czekoladowej.Smacznego :-)