ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek deserowychcukier 2 łyżek stołowychsos sojowy 2 łyżek stołowychimbir 1/4 sztukpapryczka chili 1 sztukczosnek 2 ząbkiolej 1 łyżek stołowychżołta papryka 1 sztukpierś kurczaka 400 gramówWykonanie:Piersi kurczaka umyć dokładnie i pokroić na sześciany o boku 2 cm. Z żółtej papryki usunąć gniazdo, umyć ją i pokroić na kwadraty o boku 2 cm. Czosnek i imbir obrać, umyć i posiekać. Chilli umyć, usunąć nasionka i pokroić na cieniutkie paski. Czosnek, imbir, chilli, sos sojowy, cukier, sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i olej wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojonego kurczaka i paprykę. Marynować 3 godziny. Na osiem patyczków do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki kurczaka i paprykę. Ułożyć szaszłyczki na grillu i piec do zbrązowienia ok. 20 minut. W czasie pieczenia smarować pozostałą marynatą. Przełożyć na półmisek, przybrać palemkami z dymki, kwiatkami z chilli i liśćmi z ogórka. Podawać z ostrymi sosami i grzankami usmażonymi na margarynie.Uwagi:Do przybrania palemki z dymki, kwiatki z chilli, liście z ogórka.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: