ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 800 gramówszalotki 2 sztukczosnek 4 ząbkiorzeszki arachidowe uprażone 150 gramówbulion 1 szklanekolej arachidowy 2 łyżek stołowychimbir mielony 3 łyżek deserowychkolendra mielona 2 łyżek deserowychsok z cytryny 1 sztuksos sojowy 3 łyżek stołowychocet winny 1 łyżek stołowychchili według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Sos sojowy wymieszać z połową soku z cytryny, octem, rozdrobnionym czosnkiem, 2 łyżeczkami imbiru i 2 łyżeczkami kolendry oraz szczyptą chili. Umyte, osuszone mięso pokroić wzdłuż na paski, skropić marynatą, wymieszać i odstawić na 3h do lodówki.Na drewniane szpilki nadziewać po 3 paski mięsa, lekko je skręcając. Ułożyć na natłuszczonej blasze, piec 15 minut, aż się zarumienią. W trakcie pieczenia smarować marynatą.Orzeszki zmiksować z szalotkami i ciepłym bulionem. Dodać resztę imbiru, trochę chili, 1/2 soku z cytryny, sól i pieprz. Sos zagotować, podawać do szaszłyków.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: