ßßß
ryżem z Sonko - pyszny i fajnie wygląda)1 brokuł600 g mięsa z udek kurczaka3 łyżki oleju2 ząbki czosnku2 łyżeczki startego imbiru3 łyżki słodkiego sosu chili200 ml bulionu3 łyżki sosu sojowego1 łyżka octu ryżowego1/2 łyżeczki cukrusól, pieprzPRZYGOTOWANIERyż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na parze.Mięso oczyszczamy z tłuszczu i kroimy w paski, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem.W woku obsmażamy je na złoto na 2 łyżkach oleju i zdejmujemy na talerz.Posiekany drobno czosnek i starty imbir obsmażamy na pozostałej łyżce oleju przez około 2 minuty - cały czas mieszając. Dodajemy sos chili i mieszamy przez minutę.Wrzucamy z powrotem kurczaka, dolewamy bulion, sos sojowy i ocet ryżowy. Dosładzamy, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na średnim ogniu na 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Kurczaka podajemy na ryżu i polewamy sosem, serwujemy z brokułami. Smacznego!