ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoskrzydełka kurczaka 1 kilogramówczosnek 2 ząbkisos sojowy 2 łyżek stołowychimbir 2 łyżek stołowychsos tabasco 1 łyżek deserowychsok z cytryny 0,25 szklanekocet winny 1 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Marynata: oczyszczony, rozgnieciony czosnek wymieszać z posiekanym imbirem, obydwoma sosami, sokiem z cytryny, octem, oliwą i pieprzem.Oczyszczone skrzydełka włożyć do marynaty, przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki. Osączone ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec, aż będą chrupiące - ok. 25 minut. Często przewracać i polewać marynatą. Posolone podawać z miską sałat.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: