Wykonanie
Robiąc tofurniczki zużyłam tylko połowę opakowania
tofu. Drugą część postanowiłam zamarynować i wrzucić na patelnie. Okazało się, że w takiej formie smakuje mi jeszcze bardziej.Byłam zachwycona i nie raz powtórzę.Przepis wegański przygotowałam w wirtualnej kuchni zPanna Malwinna http:// filozofiasmaku.blogspot.com/
Maggie http://maggiegotuje. blogspot.com/Dobromiła http://dobrosmaki. blogspot.com/Bartoldzik http://www. facetnatalerzu.pl/Mirabelka http://mirabelkowy. blogspot.com/Martynosia http://codzienne-gotowanie.blogspot.com/
tofu 150głyżeczka
sosu sojowegołyżeczka
oliwyłyżeczka
wodyłyżeczka
soku z cytrynyodrobina
imbiru (najlepiej świeży)ząbek
czosnkuszczypta
soli i
pieprzu+ warzywa chińskie + sól/pieprz +
oliwa+
ryżTofu pokroić. Wszystkie płynne składniki wymieszać i przyprawić. Wymieszać dokładnie z marynatą, odstawić na kilka godzin do lodówki.Patelnię rozgrzać,
tofu odsączyć i smażyć kilka minut do zrumienienia.Warzywa podsmażyć na łyżce
oliwy.Podawać z ugotowanym
ryżem.