ßßß Cookit - przepis na Marynowane tofu z chińskimi warzywami

Marynowane tofu z chińskimi warzywami

nazwa

Wykonanie

Robiąc tofurniczki zużyłam tylko połowę opakowania tofu. Drugą część postanowiłam zamarynować i wrzucić na patelnie. Okazało się, że w takiej formie smakuje mi jeszcze bardziej.
Byłam zachwycona i nie raz powtórzę.
Przepis wegański przygotowałam w wirtualnej kuchni z
Panna Malwinna http:// filozofiasmaku.blogspot.com/
Maggie http://maggiegotuje. blogspot.com/
Dobromiła http://dobrosmaki. blogspot.com/
Bartoldzik http://www. facetnatalerzu.pl/
Mirabelka http://mirabelkowy. blogspot.com/
Martynosia http://codzienne-gotowanie.blogspot.com/
tofu 150g
łyżeczka sosu sojowego
łyżeczka oliwy
łyżeczka wody
łyżeczka soku z cytryny
odrobina imbiru (najlepiej świeży)
ząbek czosnku
szczypta soli i pieprzu
+ warzywa chińskie + sól/pieprz + oliwa
+ ryż
Tofu pokroić. Wszystkie płynne składniki wymieszać i przyprawić. Wymieszać dokładnie z marynatą, odstawić na kilka godzin do lodówki.
Patelnię rozgrzać, tofu odsączyć i smażyć kilka minut do zrumienienia.
Warzywa podsmażyć na łyżce oliwy.
Podawać z ugotowanym ryżem.
Źródło:http://siaskowe-gotowanie.blogspot.com/2013/06/marynowane-tofu-z-chinskimi-warzywami.html