ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopałki z kurczaka 8 sztukimbir 1 łyżek deserowychsos chilli słodki 4 łyżek stołowychsos sojowy 3 łyżek stołowychsok z cytryny 0,5 sztukolej 3 łyżek stołowychWykonanie:Umyte mięso osuszyć. Oba sosy wymieszać z sokiem z cytryny, startym imbirem oraz olejem. W marynacie zanurzyć pałki i odstawić na pół godziny. Mięso ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Od czasu do czasu obracać i smarować pozostałą marynatą.Pałki podawać z ryżem, pieczonymi ziemniakami oraz surówkami np. z porów albo słodkiej kapusty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaKuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: