ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoskrzydełka z kurczaka 1 kilogramówmieszanka owocowa 1 puszkapapryczka chili 2 sztukryż 0,5 kilogramóworzeszki nerkowca 3 łyżek stołowychmiód 2 łyżek stołowychdymka 1 sztukolej 2 łyżek stołowychcurry 2 łyżek deserowychśmietana 100 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone papryczki posiekać i wymieszać z miodem. Umyte, osuszone skrzydełka oprószyć sola oraz pieprzem i włożyć do marynaty z chili i miodu. Oczyszczoną cebulkę drobno pokroić razem ze szczypiorkiem.Skrzydełka wyjąc z marynaty, przełożyć do formy i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Na patelnie wsypać curry, lekko podpiec, dodać słodka śmietankę i 100 ml soku z puszki z owocami. Wymieszać i gotować chwile na małym ogniu. Do sosu dodać ugotowany ryż, owoce z puszki i dusić 3 minuty. Przełożyć na podgrzany talerz. Posypać orzeszkami i posiekaną cebulą, a na wierzchu ułożyć upieczone skrzydełka. Można podawać z cząstkami limonki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: