Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
masło sklarowane 25 gramów
jogurt naturalny 4 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
mięso mielone 500 gramów
groszek zielony 250 gramów
masło sklarowane 25 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
kolendra 2 łyżek deserowych
imbir sproszkowany 1 łyżek deserowych
chili 0,5 łyżek deserowych
garam masala 1 łyżek deserowych
olej według uznaniaWykonanie:Ciasto:
mąkę połączyć z proszkiem i
solą(1 łyżeczka), dodać sklarowane
masło(25g), wlać
jogurt i wyrobić ciasto. Uformować z niego kulki o średnicy 2 cm. Stolnicę posypać
mąką i rozwałkować każdą kulkę na placek o średnicy 15 cm, a następnie przekroić go na połowę.Nadzienie: oczyszczoną
cebulę i
czosnek drobno posiekać i zrumienić na rozgrzanym
maśle, na złoty kolor. Dodać
mielone mięso i
zielony groszek, wsypać
kolendrę,
imbir,
chili i
garam masala. Wymieszać i smażyć 5 minut. Posolić podlać
woda, przykryć i dusić na małym ogniu 5 minut. Ostudzić.Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżeczkę nadzienia. Brzegi zwilżyć
wodą, ciasto złożyć na pół i zlepić, formując pierożki. Smażyć z obu stron, na rozgrzanym
oleju, na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową, osączyć na papierowym ręczniku kuchennym i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia IndyjskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: MatyldaData: 2010-07-07Ale ja wciaz nie wiem jak sie robi te cholerna salatke z cholernych kaparow.....!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: