ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówmasło sklarowane 25 gramówjogurt naturalny 4 łyżek stołowychproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychsól 1 łyżek deserowychmięso mielone 500 gramówgroszek zielony 250 gramówmasło sklarowane 25 gramówcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkikolendra 2 łyżek deserowychimbir sproszkowany 1 łyżek deserowychchili 0,5 łyżek deserowychgaram masala 1 łyżek deserowycholej według uznaniaWykonanie:Ciasto: mąkę połączyć z proszkiem i solą(1 łyżeczka), dodać sklarowane masło(25g), wlać jogurt i wyrobić ciasto. Uformować z niego kulki o średnicy 2 cm. Stolnicę posypać mąką i rozwałkować każdą kulkę na placek o średnicy 15 cm, a następnie przekroić go na połowę.Nadzienie: oczyszczoną cebulę i czosnek drobno posiekać i zrumienić na rozgrzanym maśle, na złoty kolor. Dodać mielone mięso i zielony groszek, wsypać kolendrę, imbir, chili i garam masala. Wymieszać i smażyć 5 minut. Posolić podlać woda, przykryć i dusić na małym ogniu 5 minut. Ostudzić.Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżeczkę nadzienia. Brzegi zwilżyć wodą, ciasto złożyć na pół i zlepić, formując pierożki. Smażyć z obu stron, na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową, osączyć na papierowym ręczniku kuchennym i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia IndyjskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: MatyldaData: 2010-07-07Ale ja wciaz nie wiem jak sie robi te cholerna salatke z cholernych kaparow.....!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówmasło sklarowane 25 gramówjogurt naturalny 4 łyżek stołowychproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychsól 1 łyżek deserowychmięso mielone 500 gramówgroszek zielony 250 gramówmasło sklarowane 25 gramówcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkikolendra 2 łyżek deserowychimbir sproszkowany 1 łyżek deserowychchili 0,5 łyżek deserowychgaram masala 1 łyżek deserowycholej według uznaniaWykonanie:Ciasto: mąkę połączyć z proszkiem i solą(1 łyżeczka), dodać sklarowane masło(25g), wlać jogurt i wyrobić ciasto. Uformować z niego kulki o średnicy 2 cm. Stolnicę posypać mąką i rozwałkować każdą kulkę na placek o średnicy 15 cm, a następnie przekroić go na połowę.Nadzienie: oczyszczoną cebulę i czosnek drobno posiekać i zrumienić na rozgrzanym maśle, na złoty kolor. Dodać mielone mięso i zielony groszek, wsypać kolendrę, imbir, chili i garam masala. Wymieszać i smażyć 5 minut. Posolić podlać woda, przykryć i dusić na małym ogniu 5 minut. Ostudzić.Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżeczkę nadzienia. Brzegi zwilżyć wodą, ciasto złożyć na pół i zlepić, formując pierożki. Smażyć z obu stron, na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową, osączyć na papierowym ręczniku kuchennym i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia IndyjskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: MatyldaData: 2010-07-07Ale ja wciaz nie wiem jak sie robi te cholerna salatke z cholernych kaparow.....!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: