ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomasło 200 gramówmąka 1,5 szklanekjajka 8 sztukproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychmięso mielone 500 gramówcebula 1 sztukpapryka konserwowa według uznaniaczosnek 1 ząbkikukurydza konsrwowa 0,5 puszkaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:1,5 szklanki wody zagotować z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień i wsypać przesiana mąkę, wymieszaną z proszkiem. Masę energicznie rozcierać łyżką, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów garnka. Garnek zdjąć z ognia. Gdy masa nieco przestygnie, wbijać do niej po jednym jajku, ciągle ucierając. Utrzeć gładkie ciasto. Łyżką nabierać małe porcje i układać, w pewnej odległości od siebie, spłaszczając, na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Ptysie piec ok. 25 minut w 220 stopniach.Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, dodać dodać posiekana cebule, czosnek i paprykę. Dusić 15 minut. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z osączoną kukurydzą.Ostrym nożem przekroić na pół upieczone ptysie. Odczekać, aż wystygną. Każdą połówkę napełnić farszem i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomasło 200 gramówmąka 1,5 szklanekjajka 8 sztukproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychmięso mielone 500 gramówcebula 1 sztukpapryka konserwowa według uznaniaczosnek 1 ząbkikukurydza konsrwowa 0,5 puszkaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:1,5 szklanki wody zagotować z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień i wsypać przesiana mąkę, wymieszaną z proszkiem. Masę energicznie rozcierać łyżką, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów garnka. Garnek zdjąć z ognia. Gdy masa nieco przestygnie, wbijać do niej po jednym jajku, ciągle ucierając. Utrzeć gładkie ciasto. Łyżką nabierać małe porcje i układać, w pewnej odległości od siebie, spłaszczając, na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Ptysie piec ok. 25 minut w 220 stopniach.Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, dodać dodać posiekana cebule, czosnek i paprykę. Dusić 15 minut. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać z osączoną kukurydzą.Ostrym nożem przekroić na pół upieczone ptysie. Odczekać, aż wystygną. Każdą połówkę napełnić farszem i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: