ßßß
SKŁADNIKI NA 12 MUFFINEK :1 szklanka mąki tortowej2 łyżeczki proszku do pieczeniasól i pieprz125 ml jogurtu naturalnego1 jajko1/3 szklanki olejupół paczki szpinaku (użyłam mrożony)średnia cebula4-5 ząbków czosnkumasło do smażeniaCebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i całość szklimy na maśle na patelni, następnie dodajemy szpinak,smażymy do odparowania wody,doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy do wystygnięcia. Wszystkie suche składniki na ciasto (mąka, proszek do pieczenia, szczypta soli i pieprzu) mieszamy w jednej misce, wszystkie mokre (jogurt, jajko i olej) w drugiej. Następnie mokre dodajemy do suchych, lekko mieszamy, dodajemy szpinak i ponownie mieszamy. Papilotki napełniamy ciastem i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 20-30 minut, smacznego - są pyszne! :)