Wykonanie
Składniki1 kg.
ziemniaków1
cebula2
jajka3-4 łyżki
mąkisól,
pieprz do smaku
olej do smażeniaSosOkoło 0 , 5 kg. podgrzybków2 szklanki
śmietany kwaśnej
sól,
pieprz do smaku2 ząbki
czosnku3-4 łyżki
masłaSposób przygotowania
Ziemniaki obrać, wypłukać, zetrzeć na tarce o małych oczkach,
cebulę drobno pokroić dodać do
ziemniaków, wbić
jaja, wsypać
mąkę,
sól,
pieprz i wszystko razem dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym
oleju, po usmażeniu wykładać na papierowy ręcznik w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu.SOS:
grzybki oczyścić, dobrze wypłukać, pokroić, obgotować, poddusić na
maśle, posolić, wlać
śmietanę, chwilę pogotować co jakiś czas mieszając, pod koniec dodać drobno pokrojony
czosnek i
pieprz.