ßßß Cookit - przepis na Kurczak smażony po chińsku

Kurczak smażony po chińsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso z kurczaka 300 gramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
papryka 2 sztuk
pieczarka 20 sztuk
sos sojowy 2 łyżek stołowych
mąka pszenna 1 łyżek deserowych
sherry wytrawne 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka ostra 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Mięso kurczaka pokroić w średniej wielkości kawałki, cebulę i papryki w kostkę. Na patelni smażyć kurczaka przez 3 min, dodać warzywa i smażyć aż zmiękną. Dodać sos sojowy, przyprawy i dusić przez 2 min. Mąkę rozpuścić w sherry i wmieszać do kurczaka. Dusić, aż zgęstnieje. Podawać z ryżem lub makaronem.
Uwagi:
sherry lub woda
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1156/Kurczak-smazony-po-chinsku