Wykonanie
3 grudnia 2014Duszone
bitki wieprzowe z
kuskusemSkładniki:200g.
kaszy kuskus300g.
schabu w kawału200g.
pieczarek1
cebula3 łyżki ciemnego
sosu sojowegomąka pszenna do obtoczenia
mięsa1 łyżka
mąki pszennej+ 100ml
wody do zagęszczenia sosu
olej do smażenia
masło do smażeniasłodka i
ostra paprykasól,
pieprzPrzygotowanie:
Kaszę kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem
soli.
Mięso pokroić w cienkie plastry , rozbić tłuczkiem , oprószyć z obu stron
przyprawami.Na patelni rozgrzać
olej.
Schab obtaczać w
mące , smażyć na rumiano z obu stron.Obrane
pieczarki pokroić w plastry ,
cebulę w kostkę , podsmażyć na
maśle.
Bitki oraz
pieczarki z
cebulą przełożyć do garnka , zalać
wodą tyle by je zakrywały.Dusić 30 min. w
między czasie wlać
sos sojowy oraz wsypać
przyprawy.Chwilę przed końcem duszenia
mąkę wymieszać z
woda oraz gorącem sosem , przelać do garnka , wymieszać, pozostawić di czasu aż sos zgęstnieje.
Kaszę rozdzielić na porcję , podawać polaną sosem z
bitkami.SmacznegoPost navigation← W środku rolady znajduje się lekko słodka masa z
bitej śmietany i
czekolady karmelowej ze słonym akcentem orzeszków zaś wierch przykryty jest słodko-kwaśnym kremem
śmietanowym z akcentem
cytryny. Mąż stwierdził że to najlepsze ciasto jakie do tej
pory zrobiłam :)Pierogi z ciasta pizzowego z wytrawnym farszem. Nowy pomysł na podanie przekąski podczas spotkań ze znajomymi. Wyglądają i smakują świetnie. Polecam podać je jako dodatek do barszczu czerwonego. Smakują za równo na ciepło jak i na zimno . →