Wykonanie
...czy paszteciki z
pieczarkami,zawsze są na moim wigilijnym
stole.

Składniki:
pieczarki 1 kg
cebula 1
sól,
pieprz,
mąka ok. 0,5 kg
wodaolej ok. 2 łyżki + do smażeniaWykonanie:

Umyte
pieczarki pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać
olej, przełożyć
grzyby i
cebulę, poddusić. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.

Z
mąki,
wody,
oleju i szczypty
soli zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć cienkie placki. Uważać, by się nie spiekły.

Na każdy naleśnik nałożyć
pieczarki i złożyć na 4 w tzw. kopertę.

Podsmażyć na
oleju na złoty kolor.

Gotowe naleśniki można ozdobić
keczupem,
śmietaną i
zieleniną.Postne naleśniki czasami pękają podczas składania, ale nie ujmuje to im ich smaku.