ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 600 gramówjogurt naturalny 1 szklaneksok z cytryny 0,5 sztukkumin mielony 2 łyżek deserowychkurkuma mielona 2 łyżek deserowychmasło sklarowane 100 gramówcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkiimbir starty 1 łyżek stołowychcurry 4 łyżek deserowychbulion drobiowy (może być z kostki)1 szklanekmąka kukurydziana 1 łyżek stołowychcayenne według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, kuminem, kurkumą i pieprzem. Marynatą zalać pokrojone w kostkę mięso, odstawić.Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki, a czosnek drobno posiekać. Masło rozgrzać, wsypać curry, po chwili wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać czosnek oraz imbir. Smażyć, aż cebula zbrązowieje. Zdjąć z ognia, dodać mąkę i energicznie wymieszać. Wlać bulion i powoli doprowadzić do wrzenia. Włożyć do sosu kurczaka z marynatą, przyprawić solą i cayenne, mieszając gotować na małym ogniu, aż mięso stanie się miękkie, a sos zgęstnieje. Podawać z ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: