ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety z piersi kurczaka 500 gramówbułki czerstwe 2 sztukmleko 0,5 szklanekmasło 8 łyżek stołowychjajka 1 sztukżółtka 1 sztukbułka tarta 5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Mięso bardzo drobno posiekać lub zmielić. Przy drugim mieleniu dodać pozbawione skórki i namoczone w mleku, nieodciśnięte bułki. Wymieszać z żółtkiem, 3 łyżkami masła, sola oraz pieprzem i dobrze wyrobić. Formować podłużne kotleciki o grubości do 3-4 cm. Zanurzać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na maśle, na jasnozłoty kolor z obu stron. Podlać łyżką gorącej wody, przykryć i trzymać na małym ogniu przez kilka minut. Podawać z zielonym groszkiem, marchewką, kalafiorowym puree lub fasolka szparagową polana stopionym masłem.Uwagi:Do mięsa można też dodać grzyby lub natkę pietruszki. Zamiast pieprzem można przyprawić imbirem, a kotlety przed podaniem skropić sokiem z cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: