ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 500 gramówczerstwe bułki 2 sztukmleko 0,5 szklanekmasło 8 łyżek stołowychjajko 1 sztukżółtka 1 sztukbułka tarta 5 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso dwukrotnie zemleć. Przy drugim mieleniu dodać pozbawione skórki i namoczone w mleku, nieodciśnięte bułki. Wymieszać z żółtkiem, 3 łyżkami masła, solą oraz pieprzem i dokładnie wyrobić. Formować podłużne kotleciki o grubości 3-4 cm. Zanurzać w roztrzepanym jajku, obtaczać w tartej bułce i smażyć na sklarowanym maśle, na jasnozłoty kolor z obu stron. Podlać łyżką gorącej wody, przykryć i trzymać kilka minut na małym ogniu. Podawać z zielonym groszkiem, gotowaną marchewką, kalafiorowym puree lub fasolką szparagową polaną stopionym masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-29bardzo dobre....Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: