Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 325 gramów
jajka 3 sztuk
sól 1 szczypta
mąka 100 gramów
mąka ziemniaczana 25 gramów
migdały - mielone 25 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
mleko 5 łyżek stołowych
śmietana kremówka 400 gramów
żelatyna 17 łyżek deserowych
sok z cytryny 100 mililitrów
marakuja 2 sztuk
twarożek 500 gramówsok z
marakui 3 szklanekWykonanie:
Jajka, 125
cukru oraz szczyptę
soli ucierać 10 minut. Przesianą
mąkę wymieszaną z
migdałami,
mąką ziemniaczaną oraz proszkiem, dodawać do masy na przemian z
mlekiem. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 8 minut w 225 stopniach, wystudzić.8 łyżeczek
żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej
wody.
Biszkopt przeciąć w poprzek na pół. na każdą część
biszkoptu nałożyć obręcz z folii aluminiowej.
Twarożek,
cukier i
sok cytrynowy wymieszać.
Żelatynę połączyć z 3 łyżkami kremu, a
potem z pozostałym kremem. Wstawić do lodówki.
Śmietanę ubić i połączyć z tężejącym kremem. Masę podzielić na pół i wyłożyć na obydwa
biszkopty, wygładzić. Wstawić na 2h do lodówki. 9 łyżeczek
żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie.
Marakuję przepołowić i wyjąć miąższ.
Nektar z
marakui zagotować, dodać
żelatynę oraz miąższ z
owoców i wyłożyć na krem
cytrynowy. Wstawić na 60 minut do lodówki. Następnie wyciąć kółka o średnicy ok. 8 cm lub pokroić na prostokąty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: