ßßß Cookit - przepis na Tort w złotej polewie

Tort w złotej polewie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 325 gramów
masło 75 gramów
sól 1 szczypta
mąka 260 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
twarożek 750 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
olej 0,5 szklanek
mleko 0,5 litrów
Wykonanie:
Z mąki, masła, 75g cukru, 1 jajka, proszku do pieczenia oraz szczypty soli. Ciasta rozwałkować i wylepić nim dno oraz brzegi średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić na 30 minut do lodówki.
Twarożek utrzeć z 150g cukru, 3 żółtkami, budyniem, sokiem cytrynowym , olejem i mlekiem. Masę przełożyć na ciasto w formie. Piec 1,5 godziny w 180 stopniach. 3 białka ubić na sztywno z 100g cukru i wyłożyć na ciasto 20 minut przed końcem pieczenia. Tort pozostawić na noc w formie. Następnego dnia na powierzchni powinny pojawić się złote kropelki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9016/Tort-w-zlotej-polewie