Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 325 gramów
masło 75 gramów
sól 1 szczypta
mąka 260 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
twarożek 750 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
olej 0,5 szklanek
mleko 0,5 litrówWykonanie:Z
mąki,
masła, 75g
cukru, 1
jajka,
proszku do pieczenia oraz szczypty
soli. Ciasta rozwałkować i wylepić nim dno oraz brzegi średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić na 30 minut do lodówki.
Twarożek utrzeć z 150g
cukru, 3
żółtkami,
budyniem,
sokiem cytrynowym ,
olejem i
mlekiem. Masę przełożyć na ciasto w formie. Piec 1,5 godziny w 180 stopniach. 3
białka ubić na sztywno z 100g
cukru i wyłożyć na ciasto 20 minut przed końcem pieczenia. Tort pozostawić na noc w formie. Następnego dnia na powierzchni powinny pojawić się złote kropelki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: