ßßß Cookit - przepis na Zupa ziemniaczana z rzodkiewką

Zupa ziemniaczana z rzodkiewką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kalarepa 2 sztuk
ziemniaki 500 gramów
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 1 sztuk
wołowina 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
rzodkiewka 1 sztuk
śmietana 125 mililitrów
gałka muszkatołowa według uznania
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Warzywa włożyć do garnka, dodać mięso, przyprawy, zalać 1500 ml wody. Gotować na wolnym ogniu około 2,5 godziny. Bulion przecedzić.
Ziemniaki i jedną kalarepę pokroić w kostkę, drugą kalarepę zetrzeć na tarce. Ziemniaki dusić 10 min. na maśle. Wlać 1000 ml bulionu i gotować 10 min.
Zupę przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlać śmietanę, dodać kalarepę i zagotować.
Podawać z plasterkami rzodkiewki.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Austriacka
Kuchnia Polska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6215/Zupa-ziemniaczana-z-rzodkiewka