ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegokalarepa 2 sztukziemniaki 500 gramówziele angielskie według uznaniapieprz według uznanialiść laurowy 1 sztukwołowina 1 kilogramówcebula 2 sztukwłoszczyzna 1 sztukrzodkiewka 1 sztukśmietana 125 mililitrówgałka muszkatołowa według uznaniamasło 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Warzywa włożyć do garnka, dodać mięso, przyprawy, zalać 1500 ml wody. Gotować na wolnym ogniu około 2,5 godziny. Bulion przecedzić.Ziemniaki i jedną kalarepę pokroić w kostkę, drugą kalarepę zetrzeć na tarce. Ziemniaki dusić 10 min. na maśle. Wlać 1000 ml bulionu i gotować 10 min.Zupę przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlać śmietanę, dodać kalarepę i zagotować.Podawać z plasterkami rzodkiewki.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: