Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety rybne 400 gramów
marchewka 2 sztuk
cebula 3 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
czosnek sproszkowany 0,5 łyżek deserowych
tymianek 0,5 łyżek deserowych
ser żółty 300 gramów
sok pomidorowa 0,5 szklanek
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
marchewki i
papryki pokroić w dużą kostkę, a oczyszczone
cebule posiekać. Warzywa przełożyć na rozgrzany w żaroodpornym naczyniu
olej. Podlać 2 łyżkami
wody i dusić 5 minut na małym ogniu.Umyte, osuszone
filety rybne oprószyć
sola oraz
pieprzem,
tymiankiem i
czosnkiem. Ułożyć na warzywach, polać
sokiem pomidorowym i posypać startym na tarce o małych oczkach
żółtym serem. Zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe danie posypać posiekana
natka pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: