ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 400 gramówżółtka 3 sztukcukier 100 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychkakao 3 łyżek stołowychmasło 250 gramówserek waniliowy homogenizowany 4 sztukmąka ziemniaczana 3 łyżek stołowychmasło 100 gramówżółtka 3 sztukbiałka 6 sztukrodzynki 100 gramówcukier 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Ciasto: z przesianej maki, 3 żółtek, 100g cukru, proszku do pieczenia, kakao oraz 250g masła szybko zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 2 części, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 120 minut.Masa serowa: masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszysty krem. Ucierając, dodawać po łyżce serka. Wymieszać z mąką oraz cukrem waniliowym i wymoczonymi rodzynkami. Delikatnie połączyć z piana ubitą na sztywno z białek.Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na spód tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylać masę serową, a na nią zetrzeć druga część ciasta. Piec ok. 70 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocKomentarze:Autor: kiniaData: 2010-11-16super przepis!! z malymi zmianami moimi- cukier daje puder i nie 100g a 3/4szklanki, i serkow daje wiecej daje 7-8 serkow homogenizowanych waniliowych po 125gDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: