Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
żółtka 3 sztuk
cukier 100 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
kakao 3 łyżek stołowych
masło 250 gramów
serek waniliowy homogenizowany 4 sztuk
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
masło 100 gramów
żółtka 3 sztuk
białka 6 sztuk
rodzynki 100 gramów
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:Ciasto: z przesianej
maki, 3
żółtek, 100g
cukru,
proszku do pieczenia,
kakao oraz 250g
masła szybko zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 2 części, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 120 minut.Masa serowa:
masło utrzeć z
cukrem i
żółtkami na puszysty krem. Ucierając, dodawać po łyżce
serka. Wymieszać z
mąką oraz
cukrem waniliowym i wymoczonymi
rodzynkami. Delikatnie połączyć z piana ubitą na sztywno z
białek.Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na spód tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylać masę
serową, a na nią zetrzeć druga część ciasta. Piec ok. 70 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocKomentarze:Autor: kiniaData: 2010-11-16super przepis!! z malymi zmianami moimi-
cukier daje puder i nie 100g a 3/4szklanki, i serkow
daje wiecej
daje 7-8 serkow homogenizowanych
waniliowych po 125gDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: