ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoschab karkowy pieczony 500 gramówkoście wołowe 1 kilogramówcebula 1 porcjamarchewka 2 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,5 sztukliść laurowy 2 sztukocet 1 łyżek stołowychbiałka 3 sztukwegeta 1 łyżek deserowychżelatyna 12 łyżek deserowychpieprz ziarna według uznaniaziele angielskie według uznaniapapryka konserwowa według uznaniacebulki koktajlowe według uznanianatka pietruszki według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Warzywa oczyścić, opłukane kości porąbać. Razem z warzywami zalać 2,5 litra wody, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu 3,5 godziny. Pod koniec gotowania posolić. Wywar odcedzić i lekko ostudzić. Do letniego wywaru dodać białka, ocet, rozpuszczoną żelatynę i mocno ubić. Podgrzewać powoli, aż do momentu wrzenia. Odstawić na 25 minut, aby galaretka sklarowała się. Z wierzchu zebrać pianę, a płyn przecedzić przez gęstą gazę i odstawić w chłodne miejsce. Paprykę i cebulki osączyć. Pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, przybrać krążkami marchewki, papryką, cebulkami i natką. Zalać stygnącą galaretą. Odstawić do lodówki na kilka godzin.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: