Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet ze śledzia 500 gramów
cebula 4 sztuk
przecier pomidorowy 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 3 sztuk
cukier puder 2 łyżek deserowych
Cynamon 0.5 łyżek deserowych
goździk 0.5 łyżek deserowych
ziele angielskie 0.5 łyżek deserowych
pieprz mielony 0.5 łyżek deserowych
liście laurowe 4 sztuk
imbir 0.5 łyżek deserowychWykonanie:Filety moczyć 3 godz. w zimnej wodzie, zmieniając co 30 minut
wodę. Osuszyć, ułożyć w salaterce, posypać utartą z
cukrem pudrem mieszanką korzenną, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Obraną
cebulę pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na
oleju, dodać
koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku
cukrem,
pieprzem i
solą. Dokładnie wymieszać i przestudzić.Na półmisku ułożyć warstwę pokrojonych na porcje
śledzi, przykryć je przygotowanym sosem
cebulowo-
pomidorowym, udekorować gałązkami
natki pietruszki.Uwagi:
natka pietruszki - gałązki, zmielone
goździki i
ziele angielskie, roztarte i rozkruszone
liście lauroweAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: