ßßß Cookit - przepis na Śledzie korzenne

Śledzie korzenne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet ze śledzia 500 gramów
cebula 4 sztuk
przecier pomidorowy 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 3 sztuk
cukier puder 2 łyżek deserowych
Cynamon 0.5 łyżek deserowych
goździk 0.5 łyżek deserowych
ziele angielskie 0.5 łyżek deserowych
pieprz mielony 0.5 łyżek deserowych
liście laurowe 4 sztuk
imbir 0.5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Filety moczyć 3 godz. w zimnej wodzie, zmieniając co 30 minut wodę. Osuszyć, ułożyć w salaterce, posypać utartą z cukrem pudrem mieszanką korzenną, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na oleju, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i przestudzić.
Na półmisku ułożyć warstwę pokrojonych na porcje śledzi, przykryć je przygotowanym sosem cebulowo-pomidorowym, udekorować gałązkami natki pietruszki.
Uwagi:
natka pietruszki - gałązki, zmielone goździki i ziele angielskie, roztarte i rozkruszone liście laurowe
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3499/Sledzie-korzenne