ßßß Cookit - przepis na Śledź kujawski

Śledź kujawski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety śledziowe 500 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
goździki mielone według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
liść laurowy 4 sztuk
imbir 1 łyżek deserowych
cebulka 4 sztuk
koncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Mieszanka korzenna: utrzeć cukier puder z cynamonem, goździkami, pieprzem, pokruszonymi listkami laurowymi i posiekanym imbirem.
Umyte, osuszone filety śledziowe posypać przygotowana mieszanka korzenną i wymieszać. Przykryć szczelnie folią i na noc wstawić do lodówki. Rano oczyszczona cebule pokroić na plasterki i zeszklić na oleju. Wymieszać z koncentratem, doprawić solą, pieprzem oraz cukrem, ostudzić. Na półmisku układać warstwami śledzie i cebulę. Odstawić na noc. Przed podaniem udekorować natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9680/Sledz-kujawski