Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety śledziowe 500 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
goździki mielone według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
liść laurowy 4 sztuk
imbir 1 łyżek deserowych
cebulka 4 sztuk
koncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:Mieszanka korzenna: utrzeć
cukier puder z
cynamonem,
goździkami,
pieprzem, pokruszonymi listkami laurowymi i posiekanym
imbirem.Umyte, osuszone
filety śledziowe posypać przygotowana mieszanka korzenną i wymieszać. Przykryć szczelnie folią i na noc wstawić do lodówki. Rano oczyszczona
cebule pokroić na plasterki i zeszklić na
oleju. Wymieszać z koncentratem, doprawić
solą,
pieprzem oraz
cukrem, ostudzić. Na półmisku układać warstwami
śledzie i
cebulę. Odstawić na noc. Przed podaniem udekorować
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: