Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki -
młode 600 gramów
ser rokpol 100 gramów
cebula 2 - 3 sztuk
pestki dyni 1 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
oliwa 5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
ocet winny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
ziemniaki ugotować w łupinkach w osolonym wrzątku.
Sos winegret: rozdrobniony
czosnek wymieszać z 4 łyżkami
oliwy,
octem winnym,
pieprzem i
solą.Ugotowane
ziemniaki obrać ze skórki, pokroić na nieduże kawałki i jeszcze gorące polać sosem, odstawić. Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka, zrumienić na 1 łyżce
oliwy, dodać uprażone
pestki dyni, króciutko smażyć, mieszając.
Ziemniaki posypać pokruszonym rokpolem, polać
cebulką podsmażoną z
pestkami dyni. Po chwili, gdy
ser się nieco, wymieszać
sałatkę z posiekanym
koperkiem.Uwagi:Do tej sałatki można też dodać przesmażony
boczek lub
kiełbasę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: