Wykonanie
            Nie jestem fanką 
ziemniaków i jem je w ilościach minimalnych. Tak przygotowane są fantastyczne nie tylko jako dodatek ale jako samodzielne danie podane np. z 
kefirem lub 
maślanką. Uwielbiam! Można je zapiec z 
serem lub bez (mniej tłuszczu). Ja dodałam pecorino, który przywiozłam prosto z Włoch. Zapraszam!


SKŁADNIKI:- 70 dag 
ziemniaków- 2 średnie 
cebule- 2 ząbki 
czosnku- 
sól, 
pieprz- 
ocet balsamiczny- 
ser pecorino lub inny- 
oliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i lekko podgotowujemy w osolonej wodzie by zmiękły. Ugotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego/brytfany polanej 
oliwą z oliwek i delikatnie mieszamy. 
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni z łyżką 
oliwy, dodajemy posiekany 
czosnek, dodajemy 5 kropli 
octu i jeszcze chwilkę smażymy. Całością posypujemy 
ziemniaki, doprawiamy jeśli trzeba 
solą i 
pieprzem, dodajemy 
ser. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180*C z termoobiegiem, aż 
ser się rozpuści, a wszystko ładnie zezłoci. Smacznego!


